Na prijemu za bebe u Požegi

Na poziv gradonačelnika Požege Zdravka Ronka, pravobraniteljica Mila Jelavić boravila je u tom gradu 4. listopada 2008. Tom je prilikom posjetila odgojno-obrazovne ustanove i  prisustvovala svečanom prijemu za roditelje i bebe rođene u lipnju i srpnju 2008., što je organiziran u Gradskoj vijećnici. Prijem u čast novorođene djece redovita je praksa gradonačelnika Požege.

 

Svakom prvom i drugom novorođenom djetetu prilikom svečanog prijema grad daruje tisuću kuna, a svakom trećem i daljnjem djetetu daje 2000 kuna.

U sklopu boravka u Požegi, pravobraniteljica je zajedno s gradonačelnikom posjetila Gimnaziju te razgovarala s učenicima 3. razreda i odgovarala na njihova brojna pitanja o pravima djece. Nakon toga upriličen je posjet Osnovnoj školi Antuna Kanižlića, gdje je M. Jelavić razgovarala s učenicima osmog razreda, a razgovoru su, uz gradonačelnika, prisustvovali i ravnatelj škole, razrednica te psihologinja škole. Pravobraniteljica se susrela i s djecom s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima, članovima udruge “MI” te predstavnicima Otvorene računalne radionice “Svi smo protiv”.