Najava: Edukacija o dječjim pravima za djelatnike zagrebačkog Caritasa

U povodu važnih datuma kojima se podiže svjesnost o važnosti zaštite djece i dječjih prava: Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece 19. studenoga i Međunarodnoga dana prava djeteta 20. studenoga, Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu organizira edukaciju pod naslovom “Dječja prava i zaštita najboljeg interesa djeteta”. Edukacija koja je namijenjena prvenstveno Caritasovim zaposlenicima koji rade s djecom u domovima, te drugim suradnicima Caritasa, a održat će se 15. studenoga 2021. u Zagrebu (Branjugova 1).

Edukaciju će pozdravnim obraćanjem otvoriti ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević. Predavanje će putem Zoom platforme (on-line), uz mogućnost interaktivne participacije sudionika, održati savjetnica pravobraniteljice Lidija Petrović.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije ističe kako se svojim djelovanjem i aktivnostima zauzima za zaštitu djece te ukazuje na problem nasilja nad djecom, a osobito je aktivan u savjetodavnom radu s djecom koja su pretrpjela nasilje, te uz pomoć stručnjaka radi na ublažavanju posljedica i trauma izazvanih nasiljem.