Najava skupa u Osijeku: “Suvremene teme obiteljskog prava i postupka”

Najava skupa u Osijeku: “Suvremene teme obiteljskog prava i postupka”

obitelj simbol1Pravni fakultet Osijek, u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu i Hrvatskom udrugom za pravnu zaštitu obitelji, 11. i 12. rujna 2014. u Osijeku organizira 5. znanstveno-stručni interdisciplinarni skup “Suvremene teme obiteljskog prava i postupka – Savjetovanje o novom Obiteljskom zakonu (NN br. 75/2014.)“.

 

Znanstveno-stručni skup održat će se u Hotelu Osijek, a počet će 11. rujna u 9 sati. Sudionicima će se uvodno obratiti potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić i prodekanica za projekte i međunarodnu suradnju Pravnog fakulteta u Osijeku doc. dr. sc. Mirela Župan.

Predviđenih dvadesetak izlaganja na interdisciplinarnom skupu održat će brojni stručnjaci iz područja pravnih znanosti, pravosuđa, socijalnog rada, psihologije, psihijatrije i drugi.  Više o programu pročitajte na stranicama Pravnog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Hrvatske udruge za pravnu zaštitu obitelji. Svrha skupa je pružiti dodatna objašnjenja i informacije stručnjacima koji u svome radu primjenjuju Obiteljski zakon.