Nastavak suradnje s UNICEF-ovim uredom za Hrvatsku

Nastavak suradnje s UNICEF-ovim uredom za Hrvatsku

Nastavljajući uspješnu suradnju s UNICEF-ovim uredom za Hrvatsku u nizu područja, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i predstojnica UNICEF-ovog ureda Valentina Otmačić sastale su se 14. rujna 2016., praćene svojim suradnicama, kako bi koordinirale zajedničke i komplementarne aktivnosti u promicanju prava djece.

Zajednička područja rada o kojima je bilo riječi na sastanku su zaštita djece bez pratnje i pomoć i podrška djeci izbjeglicama, posebno u odgoju i obrazovanju, zatim, jačanje participacije djece u društvu, poticanje djece na izražavanje mišljenja o različitim temama koje se tiču prava djece i aktivna uloga Mreže mladih savjetnika pravobranitelja za djecu u tome, obilježavanje Dječjeg tjedna, organiziranje Festivala o pravima djece i drugo.

Na sastanku su, uz I. Milas Klarić i V. Otmačić, bile i zamjenica predstojnice Đurđica Ivković i voditeljica komunikacija Gorana Dojčinović iz hrvatskog ureda UNICEF-a te zamjenica pravobraniteljice Maja Gabelica Šupljika i savjetnice Davorka Osmak Franjić i Maja Flego.