Obilasci domova i savjetovališta u Rijeci

Obilasci domova i savjetovališta u Rijeci

RijekaU okviru redovitih aktivnosti pravobraniteljice za djecu, 1. prosinca 2011. djelatnice Ureda pravobraniteljice obišle su Dom za odgoj djece i mladeži u Rijeci i Dječji dom i savjetovalište Tić u Rijeci. Tom prilikom napravljen je uvid u prostorne i kadrovske uvjete, način i vrstu provođenja stručnog tretmana djece te ostale relevantne okolnosti vezane za zaštitu prava i interesa djece, koja su smještena ili dolaze provesti dio dana u navedenim institucijama.

Tijekom obilaska Doma za odgoj djece i mladeži u Rijeci savjetnice Sanja Vladović i Ana Albrecht razgovarale su s ravnateljicom, djelatnicima i djecom koja borave u ovoj ustanovi. U domu se provodi više tretmanskih oblika kojima su obuhvaćena djeca s problemima u ponašanju, a djelatnici provode i preventivne mjere produženog stručnog postupka u nekoliko škola na području Rijeke,

Dječji dom i savjetovalište Tić ustanova je u kojoj se provodi poludnevni boravak i savjetovanje, a ustanova kreira i niz preventivnih aktivnosti u zaštiti mentalnog zdravlja djece i mladih. U razgovoru s ravnateljicom Doma dobile su se informacije o načinu  i vrsti djelatnosti, a Dom je prepoznat kao primjer dobre prakse koji je moguće implementirati i u druge sredine u Hrvatskoj.