Obilasci odgojno-obrazovnih ustanova u Rijeci

Obilasci odgojno-obrazovnih ustanova u Rijeci

Rijeka El.strojarska skolaPrema pravu i obvezi pravobranitelja za djecu da posjećuje ustanove u kojima borave djeca, savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar posjetila je 17. prosinca 2015. U Rijeci Elektroindustrijsku i obrtničku školu te Srednju školu za elektrotehniku i računalstvo. U razgovoru s ravnateljima škola Darkom Bašićem i Tomislavom Klarićem, te stručnim službama škola upoznala se sa specifičnostima rada ovih odgojno obrazovnih ustanova čiji je osnivač Primorsko-goranska županija.

Elektroindustrijsku i obrtničku školu polazi 340 učenika, a Srednju školu za elektrotehniku i računalstvo 520. Obje škole nalaze se u istoj zgradi, koja je u travnju ove godine stradala u podmetnutome požaru. Savjetnica pravobraniteljice za djecu razgovarala je i s predsjednikom Vijeća učenika Elektroindustrijske i obrtničke škole Mateom Devčićem, kojemu je predstavila instituciju i Mrežu mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu.
Istog dana savjetnica je obišla i Učenički dom Podmurvice u Rijeci, samostalnu ustanova čiji je osnivač također Primorsko-goranska županija. U razgovoru s ravnateljicom Ljiljanom Kencel i stručnom službom doma upoznala se s načinom rada i aktivnostima ove ustanove u kojoj je ove školske godine smješteno 290 učenika. (Foto: http://web2.ss-elektrotehnicka-ri.skole.hr/)