Obilasci ustanova za djecu na području Primorsko-goranske županije

U skladu s pravom pravobranitelja za djecu na pristup u prostorije i uvid u način ostvarivanja brige o djeci iz članka 14. Zakona o pravobranitelju za djecu, savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar posjetila je 8. prosinca 2021., na području Primorsko-goranske županije, Osnovnu školu Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi. Tom je prilikom u razgovoru s ravnateljem Davorom Tkalcem i pedagoginjom škole Ingrid Šimičić saznala o specifičnostima ove odgojno-obrazovne ustanove koju polazi 25 učenika iz okolnih sela, a većina je učenika romskog porijekla.

Istom je prigodom posjetila Planinarski dom “Dvorac Stara Sušica” u Staroj Sušici kod Ravne Gore, u kojemu se u organizaciji Doma mladih iz Rijeke za djecu provode programi škole u prirodi, zimovanja, ljetovanja i drugi programi za djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta.

Dana 9. prosinca 2021. posjetila je savjetovalište Caritasa Riječke nadbiskupije u Rijeci te njihov dom za žene i djecu-žrtve obiteljskog nasilja, radi uvida u aktivnosti Caritasa i općenito ostvarenje prava majki i djece pogođene nasiljem u obitelji u uvjetima pandemije Covida-19.