Obilasci vrtića i škola u Lici

Obilasci vrtića i škola u Lici

LikaU sklopu redovitih obilazaka ustanova u koje su smještena djeca, a radi stjecanja uvida u ostvarivanje i zaštitu dječjih prava, savjetnice pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar i Ana Albrecht Čekada posjetile su 23. listopada 2015. dječji vrtić i osnovne škole u Perušiću i Kosinju na području Ličko-senjske županije. Tom su prilikom obišle prostore ovih objekata te razgovarale s njihovim voditeljima o organizaciji i specifičnostima odgojno-obrazovnog rada, a u školama su se sastale i s članovima Vijeća učenika.

U općini Perušić, koja pripada trećoj skupini područja posebne državne skrbi, savjetnica Danijela Žagar posjetila je Dječji vrtić Pahuljicu, Područni odjel Perušić “Pčelice”. U razgovoru s voditeljicom Područnoga odjela i odgajateljicom Ankicom Jurković informirala se o načinu rada ovog područnog objekta koji polazi 16 djece u dobi od tri godine do polaska u školu. Zatim je obišla Osnovnu školu Perušić koju pohađa 104 učenika. U razgovoru s učiteljicom hrvatskog jezika i knjižničarkom Tatjanom Šimunić i ravnateljicom Snježanom Milković stekla je uvid u aktivnosti škole te mogućnosti unapređivanja njezina rada.
Istog dana savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Albrecht Čekada posjetila je Osnovnu školu Anž Frankopan u Kosinju. Ova škola je matična škola koju pohađa 28 djece u 4 razredna odjeljenja, a o načinu rada ove osnovne škole uputili su nas ravnatelj Ivan Bronzoviće i pedagog Danijel Gregov. (Foto: os-afrankopan-kosinj.skole.hr)