Obilazak Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu

Obilazak Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu

Srebrnjak2Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i njezina savjetnica Davorka Osmak-Franjić posjetile su 14. srpnja 2011.  djecu koja se liječe u zagrebačkoj Dječjoj bolnici Srebrnjak i zdravstveno osoblje bolnice.

U vrijeme posjeta, ravnatelj bolnice upriličio je sastanak pravobraniteljice s roditeljima djece oboljele od juvenilnog reumatoidnog artritisa,  a toj su prigodi nazočili i predstavnici medija. Roditelji su pravobraniteljicu upoznali sa svojim viđenjem i reakcijama u vezi s problemima  nastalim u provođenju biološke terapije reumatskih bolesti dječje dobi u ovoj bolnici. Iskazali su svoja dosadašnja pozitivna iskustva liječenja djece u Dječjoj bolnici Srebrnjak od strane tima prof. dr. sc. Miroslava Harjačeka i prim. mr. sc. Lane Tambić Bukovac te iskazali svoju uznemirenost i osjećaj neizvjesnosti glede daljnjeg tijeka liječenja, s obzirom na informaciju koju su dobili od HZZO-a kako bolnica nema potrebnu dozvolu za liječenje djece s juvenilnim reumatoidnim artritisom.

Pravobraniteljica je tom prilikom preuzela obvezu organiziranja sastanka sa predstavnicima svih relevantnih institucija koje mogu pridonijeti nalaženju rješenja. Roditelji su predložili i jednog svog predstavnika koji će sudjelovati na tom sastanku.