Obilazak Specijalne bolnice na Goljaku

Obilazak Specijalne bolnice na Goljaku

GoljakPravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i savjetnica Ivona Salaj posjetile su 8. prosinca 2014. Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim  smetnjama na Goljaku. Tom prilikom obišle su i upoznale se s načinom rada fizijatrijske, neuropedijatrijske, neurorizične, psihološke i logopedske ambulante. Također su obišle senzoričku sobu, koja je vrlo važna za rehabilitaciju djece s neurorazvojnim i motoričkim teškoćama. Ravnateljica Katarina Bošnjak-Nađ upoznala ih je s prostornim ograničenjima bolnice te ih izvijestila o nadogradnji kojom se proširuje prostor namijenjen za djecu s visokim neourorizikom.

 

Navela je i teškoće s kojima se suočavaju zbog nedostatnog prostora za parkiranje vozila ispred bolnice, zbog čega roditelji koji dovoze djecu u bolnicu često moraju parkirati automobile na zabranjenim i udaljenim površinama.

Bolnica je javna ustanova koja obavlja zdravstvenu djelatnost za djecu s teškoćama u razvoju. Sukladno zakonu o zdravstvenoj zaštiti, bolnica pruža usluge razvojne neurologije i rehabilitacije razvojne dobi. Osim zdravstvene djelatnosti, obavlja i poslove socijalne skrbi za djecu s teškoćama u razvoju izvan vlastite obitelji koja su upućena na medicinsku rehabilitaciju i školovanje u Centru za odgoj i obrazovanje “Goljak”.