Obilježena 20. obljetnica članstva Hrvatske u UN-u

Obilježena 20. obljetnica članstva Hrvatske u UN-u

u ministarstvu socijalne politike i mladih obiljezena 20 obljetnica clanstva hrvatske u un span4U Ministarstvu socijalne politike i mladih, 13. srpnja 2012., svečano je obilježena 20. obljetnica članstva Republike Hrvatske u Ujedinjenim narodima. U svečanosti su sudjelovali zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Darko Ledinski, koordinatorica Ujedinjenih naroda i stalna predstavnica Programa UNDP u Hrvatskoj Louisa Vinton, voditelj Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Hongjoo Hahm, predstojnica UNICEF-ovog Ureda u Hrvatskoj Lora Vidović, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić te predstavnici ministarstava i drugih institucija.

Tom prigodom predstavnici UN-ovih agencija (UNICEF, UNDP i Ured svjetske banke u Hrvatskoj) predstavili su svoj rad i suradnju s Vladom Republike Hrvatske u proteklih 20 godina. Predstojnica UNICEF-a Lora Vidović izvijestila je o programima i aktivnostima koje je UNICEF provodio u Hrvatskoj ili u njima sudjelovao. Naglasila je jedinstvenu organizaciju rada Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj u odnosu na druge države, istaknuvši kako programi i projekti koji su provođeni zasigurno ne bi bili tako uspješni da nije bilo zajedništva i suradnje s institucijama Republike Hrvatske.

Voditeljica programa UNDP-a Jasmina Papa predstavila je aktivnosti koje su provedene u suradnji s UNDP-om, uz poseban osvrt na aktivnosti usmjerene izradi Operativnog plana provedbe Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2012.

Više stručne savjetnice iz Ministarstva socijalne politike i mladih Ana Butković i Vesna Mastela Bužan izvijestile su o projektima “Unapređenje udomiteljske skrbi u RH” i “Funkcionalna analiza sustava socijalne skrbi 2011/2012.”, koje je ministarstvo ostvarilo uz podršku, pomoć i partnerstvo UN-ovih agencija. Aktivnosti koje su provedene u suradnji sa Svjetskom bankom predstavila je  Vanja Frajtić. (Foto: www.mspm.hr)