Obilježen Međunarodni dan volontera

Obilježen Međunarodni dan volontera

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević sudjelovala je na svečanosti koju je organizirao Hrvatski Crveni križ povodom Međunarodnog dana volontera 5. prosinca 2023. godine, u suradnji s Osnovnom glazbenom školom Rudolf Matz. Na svečanosti je prigodno uručeno jubilarno priznanje Hrvatskog Crvenog križa Agenciji za odgoj i obrazovanje, kao i zahvalnice volonterima te je predstavljena nova slikovnica Hrvatskog Crvenog križa pod nazivom „Žabac i izgubljeni dom“.

Tema slikovnice su negativne posljedice klimatskih promjena na djecu i usmjeravanje djece na aktivnosti koje mogu poduzeti kako bi se iste smanjile. Tekst za slikovnicu je pripremila Ljerka Pukec, a ilustrirao ju je Sven Nemet. Na kraju slikovnice nalazi se notni zapis pjesmice „Pjevaj, pleši, volontiraj!“, stoga je zbor Osnovne glazbene škole Rudolfa Matza pod vodstvom Ane Grbac izveo ovu pjesmicu na svečanosti.

Zamjenica izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Marina Pinjagić Telak zahvalila se djeci koja su volonterski pomogla u realizaciji ovog događaja, kao i na otpjevanoj pjesmici koja će mnogu djecu potaknuti na volontiranje.

Više informacija o svečanosti dostupno je na poveznici: https://www.hck.hr/novosti/proslava-s-najmladjima-slikovnica-i-pjesmica-za-medjunarodni-dan-volontera/11963 .