Održan 26. Dječji festival “Mali Split”

Održan 26. Dječji festival “Mali Split”

Mali SPLITU nedjelju 10. srpnja 2016. na splitskim Prokurativama održan je 26. međunarodni Dječji festival “Mali Split”. Na festivalu je ove godine nastupilo više od 300 djece i mladih. U prvom dijelu večeri nastupala su mlađa djeca, a u drugom dijelu, pod nazivom “Teen fest” izvođači su bili malo “stariji”. Djeca i mladi izveli su ukupno 24 skladbe, a među njima su, uz mlade Splićane, nastupila i djeca iz Zagreba, Virovitice, Nove Gradiške, Karlovca, Zadra, Trogira, Sinja, Solina, kao i natjecatelji iz Poljske te Bosne i Hercegovine. Svi sudionici sa sobom su iz Splita ponijeli lijepe uspomene, a najbolji su osvojili „Zlatne ribice“, kao festivalske nagrade. Posebnu nagradu Sv. Duje osvojila je gošća iz Poljske.
Festival su otvorili Dječji zbor “Srdelice” iz Splita i Splitske mažoretkinje. Prigodni pozdrav sudionicima i gostima uputili su gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić i direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.
Uime pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić male i velike sudionike festivala pozdravila je savjetnica pravobraniteljice Ana Babić. Naglasila je kako je festival kruna cjelogodišnjeg rada i zalaganja organizatora te se posebno zahvalila voditelju festivala “Mali Split” Jovici Škari i svima onima koji pomažu djeci da ostvaruju svoja prava baveći se glazbom u slobodnom vremenu, kao i da uživaju u izvedbi svojih pjesama. “Malom Splitu” poželjela je da živi još mnogo godina te da mu se i dalje podjednako vesele i nove generacije djece i mladih.