Održana Opća skupština Eurochilda

Održana Opća skupština Eurochilda

Eurochild 5 2016U Bruxellesu je 11. svibnja 2016. održana Opća skupština Eurochilda. Pored redovnih aktivnosti, na skupštini je izabrana nova predsjednica Eurochilda Norah Gibbons te članovi Upravnog odbora mreže Eurochild. Također, u djelovanje mreže uključeno je 17 novih članova i jedna nacionalna partnerska mreža.
Eurochild je mreža organizacija i pojedinaca koja u Europi i širom Europe radi na promociji i dobrobiti djece i mladih ljudi. Eurochild sada ima 178 članica iz 33 države, od čega 133 punopravna člana, 42 pridružena i tri počasna člana te 19 nacionalnih partnerskih mreža.
Dana 12. svibnja 2016. održan je Dan članova Eurochilda (Eurochild Members’ Day) kao interaktivna aktivnost nakon Opće skupštine, s ciljem razmatranja mogućnosti razvijanja mreže i buduće suradnje njezinih članova. Sudjelovanje u ovim aktivnostima članovima osigurava priliku da doprinesu Eurochildovom zagovaranju i porukama za dječja prava i dobrobit u Europi.
Iz Ureda pravobraniteljice za djecu na ovim je aktivnostima sudjelovala savjetnica Danijela Žagar. Institucija Pravobranitelja za djecu Republike Hrvatske član je ove mreže od 2015.
Više o mreži, misiji i viziji mreže Eurochild pročitajte ovdje.