Održan deseti ERFCON

Održan deseti ERFCON

U Zagrebu je, od 5. do 7. svibnja 2023., održan deseti međunarodni znanstveni skup „Istraživanja u edukacijsko-rehabilitacijskim znanostima“ u organizaciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Skup se održao pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a u partnerstvu s Hrvatskom akademijskom znanosti i umjetnosti, Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Novome Sadu i Učiteljskim fakultetom Sveučilišta Primorska iz slovenskog Kopra.

Na skupu su izlagali brojni hrvatski i europski stručnjaci iz područja inkluzivne edukacije i rehabilitacije, logopedije, socijalne pedagogije i kriminologije. Plenarna predavanja održali su Blaženka Brozović s Odsjeka za logopediju ERF-a, Deborah Chen Pichler s  Gallaudet University, Maria Anna Donati s Universita Degli Studi Firenze i Mateja Vuk s University of Hertfordshire.

Brojna izlaganja, radionice i poster sekcije pružile su svim sudionicima skupa prilike za stjecanje novih znanja, razmjenu iskustava i jačanje dijaloga između različitih stručnjaka koji rade s djecom s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Na skupu je sudjelovala i savjetnica pravobraniteljice za djecu, Ivona Makvić Salaj. (Foto: www.universitas-portal.hr)