Održan Dječji festival “Mali Split”

Mali Split 2017

Međunarodni Dječji festival “Mali Split” održan je 9. srpnja 2017. na splitskim Prokurativama u svom 27. izdanju. U dva dijela festivalskog natjecateljskog programa, pod nazivima “Mali Split” i “Teenfestbest”, s ukupno 24 skladbe, nastupilo je oko 500 izvođača, djece i mladih iz Splita, Kaštela, Trogira, Omiša, Zadra, Rijeke, Karlovca, Zagreba, Virovitice, Osijeka te gosti iz Mostara (BiH).

 

Festival su i ovoga puta otvorili Dječji zbor “Srdelice” iz Splita i Splitske mažoretkinje, a potom su se prigodnim riječima publici obratili zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić i zamjenica gradonačelnika Grada Splita Jelena Hrgović. Uime pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić djecu, organizatore i prijatelje “Malog Splita” pozdravila je savjetnica pravobraniteljice Branka Reić Kukoč. Naglasila je kako svojim sudjelovanjem na ovom festivalu djeca ostvaruju dječja prava te je zahvalila organizatorima, a posebno Jovici Škari i njegovim suradnicima, na tome što već 27 godina ustrajno i marljivo rade na promoviranju i promicanju dječjega sudjelovanja i što brojne generacije djece odrastaju uz njihove vesele note i skladbe.

Uslijedio je natjecateljski dio programa u kojem je dvostruku pobjedu, osvojivši nagradu i publike i žirija) odnio Marin Bulić iz Osijeka s pjesmom “Prijatelj”. U kategoriji “Teenfestbest” stručni žiri nagradio je Marina Dumanića i pjesmu “112”, dok je publika nagradila Bruna Jurića koji je otpjevao pjesmu “Mare”. U revijalnom dijelu programa, koji je prethodio dodjeli nagrada, nastupile su plesne skupine djece i mladih iz Republike Poljske.
Valja posebno istaknuti da je Dječji festival “Mali Split” dobio poziv za organizaciju izlučnog dijela festivala “San Remo Junior” za područje naše regije, što je još jedno u nizu vrijednih priznanja ovoj manifestaciji i nagovještaj budućih veselih događanja za djecu i odrasle u gradu pod Marjanom.