Održana konferencija Centra za nestalu i zlostavljanu djecu „Svaki glas je važan“

Održana konferencija Centra za nestalu i zlostavljanu djecu „Svaki glas je važan“

U organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku je 21. veljače 2023. održana  završna konferencija „Svaki glas je važan“ projekta “Legosi imaju stav”. Konferenciju je pratila savjetnica pravobraniteljice za djecu Marijana Šego.

Projekt “Legosi imaju stav” traje od 1. rujna 2021. do 1. ožujka 2023. godine. Projektom su obuhvaćena djeca koja borave u poludnevnom boravku organiziranom u sedam gradova (Osijek, Požega, Virovitica, Našice, Podgorač, Vinkovci i Slavonski Brod).

Voditeljica projekta Martina Nikolić prezentirala je provedene aktivnosti i zaključke projekta koji je za cilj imao naglasiti važnost participacije djece i mladih te prezentiranje njihovih zaključaka javnosti i donositeljima odluka.

U projektu je je sudjelovalo više od 300 sudionika te je bilo uključeno i više od 45 volontera. Organizirano je pet okruglih stolova i izrađena je digitalna publikacija. Naglasak u projektu je dan na participaciju djece pa su tako djeca sama birala teme radionica koje žele provoditi. Prema željama i uputama djece i mladih nakon prezentiranja zaključaka projekta sudionici su provjerili svoje znanje kroz kviz.