Okrugli stol “Rijeka podrške – rastimo zajedno”

Okrugli stol “Rijeka podrške – rastimo zajedno”
Portic

Na Okruglom stolu “Rijeka podrške – rastimo zajedno”, održanom 17. rujna 2015. u Rijeci, u organizaciji Udruge za promicanje dobrobiti djece “Portić” iz Rijeke, predstavljeni su rezultati provedbe istoimenoga projekta. U partnerstvu s Centrom za podršku roditeljstvu “Rastimo zajedno” – Zagreb, Udrugom za zaštitu obitelji Rijeka U.Z.O.R. i Centrom za socijalnu skrb Rijeka – podružnica Obiteljski centar te uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske, ovaj se projekt provodio od 2014. godine s ciljem pružanja pomoći roditeljima koji s djecom žive u otežanim uvjetima.

Izlaganja na skupu održale su Ksenija Vičić, voditeljica projekta i predsjednica udruge Portić, Nina Vela-Vrabec i Tamara Sremec, voditeljice radionica “Rastimo zajedno”, prof. dr. sc. Nina Pećnik, predsjednica Centra “Rastimo zajedno” i jedna od autorica programa, Maja Kodnik Ivić, jedna od roditelja sudionica radionice te Sonja Pribela-Hodap, članica udruge Portić, koja je ujedno bila i voditeljica Okruglog stola.

Na skupu je istaknuta važnost suradnje u pružanju podrške roditeljstvu između svih subjekata na lokalnoj razini. Istaknuto je i kako je provedena evaluacija programa pokazala da roditelji iskazuju zadovoljstvo sudjelovanjem u radionicama te izražavaju želju za nastavkom pružanja takve vrste podrške roditeljima.
Izlaganja na skupu pratila je i savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Albrecht Čekada.