Opatija: Svečana izjava za prava djece

Opatija: Svečana izjava za prava djece

Opatija Svecana izjavaU povodu obilježavanja 25 godina Konvencije o pravima djeteta, Društvo Naša djeca Opatija organiziralo je 17. studenoga 2014., u Vili Angiolina u Opatiji, prigodnu svečanost “Daj 10 za dječja prava”, na kojoj su gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i dječja gradonačelnica Petra Peloza potpisali Svečanu izjavu.

 

Cilj svečanog potpisivanja Izjave je još jednom istaknuti važnost primjenjivanja odredaba najvažnijeg svjetskog dokumenta o djeci, Konvencije UN-a o pravima djeteta, u donošenju svakodnevnih odluka u Gradu Opatiji koji nosi titulu Grada – prijatelja djece.

Ovo događanje uveličala su djeca, članovi zbora “Mići vrapčići” OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” u Opatiji,  djeca iz Dječjeg vrtića Opatija, Glazbeno talijanske igraonice “Girotondo”, Dječje gradsko vijeće Opatija i Dječji forumi Društva Naša djeca (DND) Opatija.

U popodnevnim je satima u Galeriji Laurus u Lovranu otvorena izložba dječjih radova pod nazivom “Daj 10 za dječja prava”, na kojoj su predstavljeni radovi o temi dječjih prava, nastali u okviru radionica koje su se provodile u školama, vrtićima i prostorijama Društva Naša djeca Opatija. Sudionici ovog događanja bila su i djeca, članovi zbora OŠ “Viktor Car Emin” iz Lovrana, Dječji vrtić Opatija-Lovran, Dječje gradsko vijeće Opatija i Dječji forumi DND Opatija.

Na otvorenju izložbe sudjelovala je i savjetnica pravobraniteljice za djecu u Danijela Žagar.

Do kraja mjeseca studenoga DND Opatija je i brojnim drugim događanjima obilježilo ovu važnu obljetnicu. Više o tome pročitajte ovdje.