Osijek: Kazališna predstava protiv nasilja

Osijek: Kazališna predstava protiv nasilja

Osijek_Djecje_kazalisteU okviru kampanje “Živim život bez nasilja”, koju zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava Osječko-baranjska, Udruga “Status M” i UNDP, u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku 4. lipnja 2012. prikazana je predstava “Nasilje – Za nasilje nema opravdanja”. Predstava je dio preventivnih aktivnosti za borbu protiv nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima.

Izvelo ju je dvoje mladih glumaca, a predstavu je najavio Zijah Sokolović koji je od strane UNDP-a nominiran za ambasadora dobre volje za toleranciju i nenasilje. U vrlo dinamičnom tempu mladi glumci su uvjerljivo i upečatljivo prikazali sve oblike nasilja s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu. Posebna vrijednost predstave bila je u poučavanju djece o postojanju suptilnih oblika nasilja kojih često nisu niti svjesna, koji su, nažalost, postali dio prihvaćene i uobičajene svakodnevnice u školi, obitelji, među vršnjacima i u partnerskim vezama.

Predstava je bila namijenjena učenicima viših razreda triju osječkih osnovnih škola, a osim djece i njihovih nastavnika pratili su je i predstavnici PU Osječko-baranjske, Grada Osijeka, Centra za socijalnu skrb Osijek, Obiteljskog centra Osječko-baranjske županije, pravosuđa i drugi gosti. Na predstavi je bila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović.