Otvoren novi Informativni centar za prevenciju PU zagrebačke

Otvoren novi Informativni centar za prevenciju PU zagrebačke

U Zagrebu je 28. veljače svečano otvoren novi Informativni centar za prevenciju (ICP) Policijske uprave zagrebačke u Martićevoj ulici broj 10. Svrha je Informativnog centra za prevenciju u suradnji s lokalnom zajednicom, organizacijama civilnog društva, Hrvatskim cehom zaštitara te drugim zainteresiranim udruženjima, organizacijama i institucijama pružiti građanima informacije i senzibilizirati ih za samozaštitno ponašanje uz promicanje preventivne uloge policije.

Tijekom otvaranja novih prostorija ICP-a obavljena je i primopredaja opreme Policijskoj upravi zagrebačkoj od Ravnateljstva pokrajinskih interventnih policija SR Njemačke. Tom je prilikom Željko Prša, koji obavlja poslove načelnika Policijske uprave, naglasio da policija ne treba biti samo represivna sila i aparat, već da se više treba okrenuti prevenciji, kao novom modelu rada u policijskom postupanju zbog čega su ustrojene službe i odjeli prevencije u policijskim upravama. Izrazio je uvjerenje da će s novim Informativnim centrom za prevenciju u centru Zagreba provođenje preventivnih programa biti još uspješnije.

Na svečanom otvaranju ICP-a prisustvovali su i predstavnici Veleposlanstva SR Njemačke u Zagrebu, predstavnik Grada Zagreba i njegovoga Vijeća za prevenciju te predstavnici Vijeća za prevenciju Zagrebačke županije, delegacija policije Njemačke Savezne pokrajine Baden-Württemberg, članovi Radne skupine zadužene za praćenje provedbe Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, predstavnici Hrvatskog ceha zaštitara te drugih institucija
Svečanosti otvaranja ICP-a prisustvovala je i zamjenica pravobraniteljice za djecu Ester Radmilo.

(Izvor: http://zagrebacka.policija.hr/MainPu.aspx?id=254915)