Otvoren Odjel dječje i adolescentne psihijatrije KBC-a Zagreb

Otvoren Odjel dječje i adolescentne psihijatrije KBC-a Zagreb

Teen suicideU Klinici za psihološku medicinu KBC-a Zagreb 9. lipnja 2014. godine otvoren je Odjel dječje i adolescentne psihijatrije. Na svečanosti otvaranja odjela među brojnim gostima bila je i pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić, koja je u pozdravnom obraćanju okupljenima iskazala snažnu podršku postignutom pozitivnom pomaku u ovom području zdravstvene zaštite djece.

 

Na otvorenju je istaknuto kako ovaj Odjel predstavlja važan iskorak za KBC Zagreb, budući da to prvi odjel takve vrste namijenjen dječjoj i adolescentnoj psihijatriji unutar ove najveće bolnice u Hrvatskoj. To je ujedno i važan doprinos i dopuna skrbi u ambulanti i dnevnoj bolnici, koji otvara mogućnosti  sveobuhvatnijeg  liječenja različitih poremećaja u dječjoj i adolescentnoj dobi. Otvaranje ovoga odjela pruža mogućnost povremenog nužnog stacionarnog liječenja djece, u skladu s europskim smjernicama.

Na svečanosti otvaranja Odjela dječje i adolescentne psihijatrije KBC-a Zagreb, uz pravobraniteljicu, bile su i njezina zamjenica mr. sc. Maja Gabelica Šupljika i savjetnica Davorka Osmak Franjić.