Pet godina rada Poludnevnog boravka za djecu u Bistrincima

Pet godina rada Poludnevnog boravka za djecu u Bistrincima

U Gradskoj vijećnici u Belišću 7. rujna 2018. svečano je obilježena peta obljetnica rada Poludnevnog boravka za djecu u Bistrincima, koji djeluje kao dislocirana jedinica Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka. Poludnevni boravak za djecu koja odrastaju u rizičnim okolnostima mjera je koja putem stručne pomoći djeci i njihovim roditeljima prevenira pojavu problema u ponašanju i izdvajanje djece iz obitelji. U Bistrincima tridesetak djece u dvije smjene, uz pomoć svojih odgojitelja svakodnevno usvaja životne i socijalne vještine, priprema se za školu te na organiziran način provodi slobodno vrijeme u zabavnim i poučnim aktivnostima.

Na svečanom skupu ravnateljica Centra Miranda Glavaš prisjetila se osnutka i početaka rada poludnevnog boravka. Naglasila je važnost međuinstitucionalne suradnje s lokalnom zajednicom koja je osigurala prostor i kontinuirano podmiruje režijske troškove, kao i s Centrom za socijalnu skrb Valpovo na temelju čijih se odluka djeca upućuju na poludnevni boravak. Istaknula je i dobru suradnju s osnovnom školom koju djeca pohađaju. Nazočne su pozdravili i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Valpovo Janja Oklopčić, koja je govorila o važnosti intervencije sustava socijalne skrbi u interesu djece te zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, koji je podržao daljnji rad poludnevnog boravka kao učinkovite mjere u zaštiti prava djece u lokalnoj zajednici.

U sklopu programa obilježavanja obljetnice Poludnevnoga boravka u Bistrincima odgojitelji su podijelili s gostima svoja iskustva u proteklih pet godina u radu sa stotinjak djece, posebno naglasivši postignute pozitivne rezultate.

Na svečanosti je, uz djelatnike centara za socijalnu skrb i domova za djecu, bila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović. (Foto: www.belisce.hr)