Podrška pravobraniteljice Utrci Mliječna staza

Podrška pravobraniteljice Utrci Mliječna staza

Tradicionalna UNICEF-ova humanitarna Utrka Mliječna staza ove se godine organizira od 5. do 20. rujna, na način bitno drukčiji od dosadašnjih utrka. Bit će to jedinstveni virtualni događaj u koji se mogu uključiti sudionici iz cijele Hrvatske neovisno o dobi, fizičkim sposobnostima ili invaliditetu, i svi mogu dati svoj doprinos na bilo kojem mjestu i u vremenu koje im najviše odgovara.

Prema najavi UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku, cilj Utrke Mliječna staza je osigurati pravodobnu ranu podršku djeci s teškoćama u razvoju i poboljšati njihove životne uvjete. Prikupljena sredstva uložit će se za otvaranje senzornih soba za djecu s teškoćama i za edukaciju stručnjaka za provođenje terapija senzorne integracije.

Utrka Mliječna staza 2020. zamišljena je kao javna platforma za podizanje svijesti ključnih dionika i šire javnosti o važnosti kvalitetne dostupne stručne podrške i usluga rane intervencije za svako dijete s teškoćama. Sudionici se uključuju u utrku putem mobilne aplikacije te kretanjem skupljaju kilometre i donacije za humanitarni cilj utrke.

U znak podrške, brojni građani, prijatelji UNICEF-a te predstavnici javnog i političkog života uputili su organizatorima svoje videosnimke i fotografije na kojima, odjeveni u UNICEF-ove majice, pozivaju na uključivanje u utrku. Podršku ovoj akciji dala je i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević. Prigodnom fotografijom i motivirajućom porukom simbolično se i sama pridružila humanitarnoj utrci.

Poruka pravobraniteljice:

“Utrka Mliječna staza daje nam priliku da se svi zajedno uključimo u borbu za izjednačavanje mogućnosti za svu djecu. Djeca s teškoćama u razvoju trebaju više podrške te veću pažnju i pomoć kako bi mogla uživati svoja prava poput ostale djece, ostvariti svoje potencijale i živjeti punim životom.

Zato pozivam i odrasle i djecu da se u što većem broju pridružimo ovoj utrci. Trčimo, bicklirajmo, hodajmo, krećimo se kako god možemo – za poboljšanje životnih šansi djece s teškoćama! Osvajajmo za njih zvijezde na Mliječnoj stazi!”

Više o humanitarnoj Utrci Mliječna staza 2020. doznajte na https://www.mlijecnastaza.hr/, gdje se možete informirati i o načinu uključivanja u utrku te pratiti aktualne vijesti o tijeku  utrke i sudionicima koji su joj se pridružili.