Posjet Katoličkoj osnovnoj školi “Josip Pavlišić” u Rijeci

Posjet Katoličkoj osnovnoj školi “Josip Pavlišić” u Rijeci

Rijeka OSU skladu s pravom i obvezom Pravobranitelja za djecu da obilazi ustanove u kojima su djeca smještena ili privremeno borave, savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar posjetila je 2. lipnja 2016. Katoličku osnovnu školu “Josip Pavlišić” u Rijeci. Školu je 2015. godine osnovala Riječka nadbiskupija te prva generacija od 26 upisanih učenika u dva razredna odjela upravo završava prvi razred.
U razgovoru s ravnateljicom s. Marijom Majo Dolenec i psihologinjom škole Danijelom Perić Kosović te obilaskom prostora savjetnica pravobraniteljice za djecu upoznala se sa specifičnostima rada ove novoosnovane ustanove. Također se susrela s učenicima i predstavnicima Vijeća učenika koji su joj postavili puno zanimljivih pitanja vezanih uz rad Ureda pravobraniteljice za djecu, a ujedno i pokazali veliko znanje o pravima djece. Pozvala ih je i da svi zajedno posjete riječki ured pravobraniteljice za djecu
Na njihov poziv, savjetnica je 7. lipnja 2016. gostovala na njihovoj završnoj priredbi na kojoj je predstavljen jednogodišnji rad škole i brojne aktivnosti s djecom. (Foto: http://kat-os-jpavlisic.hr/)