Posjet školama u Daruvaru

Posjet školama u Daruvaru

Daruvar os V.NazorU sklopu redovitih aktivnosti Ureda pravobraniteljice za djecu, koje uključuju obilaske ustanova u kojima djeca borave ili su privremeno ili trajno smještena, savjetnice pravobraniteljice Davorka Osmak-Franjić i Mirna Slaviček posjetile su 1. listopada 2013. Osnovnu školu Vladimira Nazora Daruvar i Ekonomsku i turističku školu Daruvar.

 

Cilj posjeta osnovnoj i srednjoj školi u Daruvaru bio je steći uvid u prostor, uvjete i način ostvarivanja odgojno-obrazovnog rada s učenicima, a usto i promovirati prava djeteta te informirati učenike o radu Ureda pravobraniteljice za djecu. Prilikom posjeta savjetnice su razgovarale s ravnateljicama osnovne i srednje škole i s članovima Vijeća učenika.

Osnovnu školu Vladimira Nazora u školskoj godini 2013./2014. pohađa 761 učenik u matičnoj školi i u šest područnih škola. Ekonomsku i turističku školu u ovoj školskoj godini pohađaju 423 učenika koji se školuju u četverogodišnjim programima, za zanimanja ekonomist, hotelijersko-turistički tehničar i agroturistički tehničar te u trogodišnjim programima, za zanimanja kuhar, konobar i prodavač. (Na slici OŠ Vladimira Nazora u Daruvaru, http://os-vnazora-daruvar.skole.hr/)