Posjet osnovnoj školi u Malom Lošinju

Posjet osnovnoj školi u Malom Lošinju

LosinjU sklopu obilazaka otočnih škola, savjetnice pravobraniteljice za djecu Ana Babić i Danijela Žagar posjetile su 13. listopada 2011. Osnovnu školu Marija Martinolića u Malom Lošinju te područnu školu na otoku Iloviku.

Ova škola jedina je osnovna škola na otoku Mali Lošinj, a uz matičnu školu u Malom Lošinju ima i pet područnih škola na otocima Iloviku, Susku i Unijama te u Nerezinama i Velom Lošinju. Školu ukupno polazi 530 djece. Tijekom obilaska škole savjetnice su razgovarale s ravnateljicom Olivelom Franko.

Posjetile su zatim i Područnu školu Ilovik, koju polazi petero učenika, gdje su razgovarale s voditeljicom škole Marijanom Dragoslović. Budući da su matična škola i područne škole tehnički opremljene i održavaju e-nastavu, prilikom posjeta Područnoj školi Ilovik, putem sustava za nastavu na daljinu, održan je susret s učenicima i djelatnicima područnih škola na otocima Susku i Unijama. U toj prigodi savjetnice su razgovarale s djecom o specifičnostima ovih otočnih škola te su im predstavile rad Ureda pravobraniteljice za djecu.

Nakon obilaska OŠ M. Martinolića, savjetnice je primila i pročelnica Ureda Grada Mali Lošinj Ružica Baumgartner te su razgovarale o ovlastima i aktivnostima Grada u ostvarivanju bolje zaštite prava djece na otoku Lošinju.