Posjet Osnovnoj školi Dvor

Posjet Osnovnoj školi Dvor

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević u Petrinji je 12. veljače 2021., zajedno sa svojom savjetnicom psihologinjom Davorkom Osmak Franjić, prisustvovala na još jednom tjednom koordinacijskom sastanku timova koji pružaju psihosocijalnu podršku stanovništvu na području najteže pogođenom potresom. Ovi sastanci održavaju se svakog tjedna u Petrinji, u šatoru Hrvatskog Crvenog križa.

Koordinatori za pružanje psihosocijalne podrške na područjima Siska, Gline i Hrvatske Kostajnice tom su prilikom izvijestili o teškoćama s kojima se susreću na terenu. Pravobraniteljica je pritom izvijestila o svojem sastanku s ministrom znanosti i obrazovanja dr. Radovanom Fuchsom i njegovim timom, održanom 8. veljače 2021., koji je inicirala kako bi upozorila na važnost što kvalitetnijeg uključivanja djelatnika odgojno-obrazovnoga sustava, a posebno stručnih suradnika u školama, u sustavnu i organiziranu brigu o mentalnome zdravlju djece.

Istoga dana pravobraniteljica i njezina savjetnica posjetile su Osnovnu školu Dvor, u Dvoru, kako bi se upoznale s uvjetima u kojima se školuju tamošnja djeca. Školu pohađa 139 učenika. O organizaciji rada i života škole, uvjetima odgoja i obrazovanja, aktivnostima koje se nude učenicima, među kojima je i uspješna učenička zadruga, kao i o specifičnim teškoćama s kojima se u radu suočavaju zaposlenici i učenici, izvijestile su ih ravnateljica Klara Pereković, pedagoginja Stojanka Strineka i tajnica Slavica Leci.

Susretu su prisustvovali i voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije MUP-a Sandra Veber i policijski službenik te službe Petar Jengić, te glasnogovornica Policijske uprave sisačko-moslavačke Maja Blažević i policijski službenik iz odjela prevencije PU sisačko-moslavačke Slavko Jerković, koji su u OŠ Dvor proveli više preventivnih programa za učenike. (Foto: Susret u OŠ Dvor)