Posjet Zatvoru u Osijeku

Posjet Zatvoru u Osijeku

Dijete iza ogradeI osječki ured pravobraniteljice za djecu pridružio se obilježavanju Međunarodnog tjedna djece čiji su roditelji u zatvoru te je savjetnica Sanja Vladović 17. lipnja 2014. posjetila Zatvor u Osijeku. Tom prilikom razgovarala je s načelnikom službe osiguranja i zamjenikom upravitelja Damirom Arambašićem te djelatnicom službe tretmana Danirom Šimić Zovko o načinima ostvarivanja posjeta djece roditeljima u zatvoru, kao i o aktivnostima kojima obilježavaju Međunarodni tjedan posvećen tome aspektu prava djeteta.

 

Savjetnica je obišla i prostor u kojem se odvijaju posjeti djece roditeljima-zatvorenicima te vidjela da je prilagođen djeci i opremljen igračkama i materijalom za kreativne igre. Posjet je iskoristila i kako bi pregledala prostoriju u kojoj djeca od 14 do 18 godina – počinitelji kaznenih djela izvršavaju mjeru istražnog zatvora, na temelju Zakona o sudovima za mladež.

Više o europskoj lipanjskoj kampanji posvećenoj zaštiti prava djece čiji su roditelji u zatvoru pročitajte na http://www.notmycrimestillmysentence.org/

Djeca zatvorenika 2014