Pravobraniteljica posjetila OŠ Grohote na otoku Šolti

Pravobraniteljica posjetila OŠ Grohote na otoku Šolti

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njezine savjetnice Branka Reić Kukoč i Ana Babić posjetile su 11. lipnja 2019. Osnovnu školu Grohote na otoku Šolti. Tom prilikom razgovarale su s ravnateljicom škole Mirelom Mijić te stručnim suradnicama pedagoginjom Tanjom Kardum i knjižničarkom Draganom Đurić o specifičnostima i izazovima obrazovanja djece na otoku Šolti te o zaštiti dječjih prava u nekim pojedinačnim slučajevima.

Jedan od ciljeva posjeta bio je i dogovor o predstojećem zajedničkom stručnom skupu, koji bi se trebao održati sljedeće godine, pod nazivom “Jednake mogućnosti za djecu na otocima”. Sljedeće  godine također se obilježava i 165 godina školstva na otoku Šolti.

Tijekom posjeta školi pravobraniteljica i savjetnice obišle su prostore škole te se susrele s djecom, članovima Vijeća učenika, koju su tom prilikom upoznale s radom Ureda pravobraniteljice za djecu.

Osnovna škola Grohote jedina je škola na otoku Šolti, a pohađa ju ukupno 60 učenika. Škola radi u jutarnjoj smjeni, a svojim učenicima nudi široki izbor slobodnih aktivnosti. Opremljena je najsuvremenijom tehnologijom te odgovarajućim nastavnim sredstvima i pomagalima. Školska zgrada rekonstruirana je prije dvije godine te je škola pritom dobila i potrebnu školsku sportsku dvoranu.