Pravobraniteljica pozdravila sudionike 28. Međunarodnog dječjeg festivala “Mali Split”

Pravobraniteljica pozdravila sudionike 28. Međunarodnog dječjeg festivala “Mali Split”

U nedjelju, 1. srpnja 2018. godine, na splitskim Prokurativama održan je 28. međunarodni dječji festival “Mali Split”. Djeca i mladi izveli su na festivalu ukupno 24 skladbe. Osim djece iz Splita na Festivalu su nastupila djeca iz Zagreba, Karlovca, Virovitice, Brača, Imotskog, Kaštela, Zadra, Trogira te iz Republike Bosne i Hercegovine. Prigodne pozdravne riječi djeci su uputili dogradonačelnica Splita Jelena Hrgović, dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić i Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

Pravobraniteljica je čestitala svim izvođačima i odraslima koji su im bili potpora na putu do nastupa na dječjem festivalu na Prokurativama. Posebne čestitke uputila je utemeljitelju festivala i umjetničkom voditelju Jovici Škari, koji 28 godina okuplja djecu te im svojim entuzijazmom i ljubavlju pomaže u ostvarivanju njihovih prava i interesa uz note i stihove. Pravobraniteljica je naglasila kako je “Mali Split” nadaleko prepoznat festival dječje pjesme i plesa, otvoren za sudjelovanje sve djece, te je upravo zbog toga ta manifestacija postala ponos i bogatstvo, ne samo Grada Splita, nego i cijele Hrvatske. Svima je poručila da budu potpora u njegovu rastu i očuvanju za nove generacije djece.

– Želim da ova večer 28. “Malog Splita” bude ispunjena dječjom pjesmom, plesom, smijehom i veseljem i da bude poticaj svima nama da zajedno s djecom živimo što više lijepih i raspjevanih trenutaka – rekla je pravobraniteljica Helenca Pirnat Dragičević obraćajući se djeci sudionicima i publici dječjega festivala.

Dan nakon festivala, 2. srpnja, pravobraniteljica za djecu i njezina savjetnica Ana Babić ugostile su male VELIKE izvođače i njihove voditelje u regionalnom uredu pravobraniteljice u Splitu (u ulici Braće Kaliterna 10). Tom prilikom svima su im čestitale na uloženom trudu u pripremama za festival te zahvalile na lijepom i poticajnom programu.

 

Bila je to i prilika za razgovor s djecom o Konvenciji o pravima djeteta. Pravobraniteljica i njezina savjetnica djecu su podsjetile na njihova prava te ih upoznale s ovlastima pravobraniteljice za djecu. Ujedno su im pripremile prigodne darove uključujući i Konvenciju o pravima djeteta. Djeca i njihovi voditelji izvijestili su pravobraniteljicu o tome kako su protekle pripreme za festival “Mali Split”, zahvalili na gostoprimstvu i počastili pjesmom na kraju.