Pravobraniteljica se u Gospiću sastala s predstavnicima grada i županije

Pravobraniteljica se u Gospiću sastala s predstavnicima grada i županije

Tijekom boravka u Gospiću, 9. travnja 2019., pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević sastala se u prostorijama Kulturno informativnog centra Gospić s predstavnicama Ličko-senjske županije, Grada Gospića i Centra za socijalnu skrb Gospić, u čijem je djelokrugu upravo skrb o djeci i zaštita prava djece. Bio je to jedan u nizu sličnih sastanaka održanih i u drugim županijama, s ciljem razmjene informacija, jačanja međusobne suradnje, rasprave o mogućim poboljšanjima sustava, kao i informiranja o specifičnostima županije i primjerima dobre prakse.

Na sastanku su sudjelovale voditeljica županijskog Odsjeka za zdravstvo i socijalnu skrb Dubravka Rukavina, zatim voditeljica županijskog Odsjeka za školstvo, kulturu, tehničku kulturu, informiranje i šport Marta Grgurić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za samoupravu i upravu Ivana Kaleb Asić, voditeljica gradskog Odsjeka za školstvo Marija Tomljenović Borovac te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Gospić Nikolina Devčić. Zajedno s pravobraniteljicom bile su i savjetnice iz njezinog riječkog ureda Danijela Žagar i Ana Albrecht Čekada. Razgovaralo se o specifičnostima Ličko-senjske županije, s obzirom na veličinu i raširenost područja, izoliranost pojedinih dijelova, kao i o problemima poput slabe prometne povezanosti i nezaposlenosti stanovništva te, s tim u vezi, o pravima i potrebama djece.

Istoga dana pravobraniteljica i savjetnice obišle su i Opću bolnicu Gospić. Tom su prilikom razgovarale s ravnateljicom bolnice pedijatricom Sandrom Čubelić i medicinskim sestrama te su razgledale prostor odjela na kojima se liječe djeca. Uočena je posvećenost zaštiti prava djece pacijenata, briga o njihovoj informiranosti i participaciji, kao i nastojanje da se prostor odjela učini ugodnim djeci korištenjem vedrih boja na zidovima, koji su ukrašeni radovima djece polaznika dječjeg vrtića i škole.

 

 

 

 

 

 

Pravobraniteljica sa savjetnicama u Općoj bolnici Gospić