Pravobraniteljica za djecu na otvaranju druge edukacije u sklopu programa “Alati za moderno doba”

Pravobraniteljica za djecu na otvaranju druge edukacije u sklopu programa “Alati za moderno doba”

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević sudjelovala je 11. travnja 2024. godine na otvaranju druge zagrebačke edukacije za implementaciju preventivnog programa „Alati za moderno doba“, koji Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu provodi u suradnji s Hrvatskim Telekomom.

„Alati za moderno doba“ su univerzalno-preventivni program namijenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola, usmjeren prema prevenciji ponašajnih ovisnosti i rizičnim ponašanjima u virtualnom okruženju. U ovoj školskoj godini oko 200 stručnih suradnika i nastavnika u 90-ak osnovnih škola u 17 hrvatskih županija educirano je za provedbu ovog Programa kroz 12 radionica s učenicima.

Pravobraniteljica za djecu naglasila je važnost preventivnog ulaganja u osnovnim školama te potrebu da ovakvi znanstveno utemeljeni programi budu dostupni svim učenicima. Ured pravobraniteljice za djecu, zajedno sa širom stručnom i znanstvenom zajednicom, prepoznaje potrebu ulaganja u odgovorno ponašanje djece i razvoj socio-emocionalnih vještina, specifično u području digitalnih tehnologija, na što „Alati“ stavljaju poseban naglasak.

Voditelj projekta ispred Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta je prof.dr.sc. Neven Ricijaš, a ispred Hrvatskog Telekoma g. Daniel Hajden.