Pravobraniteljica za djecu na stručnom skupu „Odgoj za humanost od malih nogu – Psihološka prva pomoć s naglaskom na izvanredne situacije“

Pravobraniteljica za djecu na stručnom skupu „Odgoj za humanost od malih nogu – Psihološka prva pomoć s naglaskom na izvanredne situacije“

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević sudjelovala je 9. travnja 2024. godine na otvaranju dvodnevnog državnog stručnog skupa pod nazivom „Odgoj za humanost od malih nogu – Psihološka prva pomoć s naglaskom na izvanredne situacije“, koji je u Termama Tuhelj organizirao Hrvatski Crveni križ u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, u sklopu projekta „EU4HEALTH“.

U svojem pozdravnom govoru pravobraniteljica za djecu osvrnula se na važnost organizacije sustavne podrške za sve koji svakodnevno rade s djecom, u svrhu omogućavanja kvalitetnog i zdravog okruženja za rast i razvoj djece, ali i očuvanja mentalnog zdravlja odgojitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji se svakodnevno u svom radu suočavaju s brojnim stresnim situacijama.

Osim pravobraniteljice, pozdravne riječi sudionicima skupa uputili su i v.d. ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje Darija Kurtić, zamjenica pučke pravobraniteljice Tatjana Vlašić, načelnik općine Tuhelj Mladen Hercigonja te zamjenica izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Marina Pinjagić Telak.

Na stručnom skupu, kojem je nazočilo više od 400 sudionika, naglašena je važnost govora o temi mentalnog zdravlja, kao i psihološke prve pomoći odgojno-obrazovnim djelatnicima u osiguravanju kontinuirane brige o djeci te roditeljima i suradnicima koji su sve češće suočeni s mnogobrojnim kriznim situacijama.

 

(Fotografije preuzete s www.hck.hr)