Predavanja o roditeljstvu u sklopu Tjedna psihologije

Predavanja o roditeljstvu u sklopu Tjedna psihologije

U okviru programa 12. tjedna psihologije, 21. veljače 2019., u Centru za mlade Bunker u Samoboru održana su predavanja namijenjena psiholozima, studentima psihologije, socijalnim radnicima te srodnim strukama iz sustava socijalne skrbi, zdravstva, odgoja i obrazovanja i nevladinog sektora. Predavanja su organizirali Centar za socijalnu skrb Samobor, Sekcija za psihologiju obitelji, braka i partnerstva te Pučko otvoreno učilište Samobor.

“Suvremena konceptualizacija dobrog roditeljstva i programi podrške roditeljstvu” naslov je predavanja koje je održala prof. dr. sc. Nina Pećnik sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu, izlaganje pod naslovom “Privrženost i visoko konfliktni razvodi” održala je Ella Selak Bagarić, mag. psyh. iz Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba.

Stotinjak stručnjaka iz cijele Hrvatske došlo je čuti više o ovim vrlo aktualnim temama vezanim uz njihov svakodnevni rad. Među njima su bile i savjetnice iz Ureda pravobranitelja za djecu Lidija Petrović i Davorka Osmak Franjić.

Na skupu je najavljen pilot projekt “Rastimo zajedno i mi” za čije provođenje su se educirali stručnjaci iz Centra za socijalnu skrb Samobor, a koji će se početkom ožujka početi provoditi za roditelje i djecu s područja teritorijalne nadležnosti Centra za socijalnu skrb Samobor.