Predavanje za polaznike Policijske akademije

Predavanje za polaznike Policijske akademije

Policijska grb akademijeNa poziv Policijske akademije, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić održala je 6. lipnja 2013. predavanje za tridesetak policijskih službenika iz raznih krajeva Hrvatske, koji rade na slučajevima zaštite djece i obitelji i maloljetničke delinkvencije, a polaznici su Policijske akademije.

 

Pravobraniteljica im je predstavila način i djelokrug rada svojega Ureda, zakonski okvir i funkcioniranje te regionalni ustroj institucije pravobranitelja, opseg i vrste prijava koje zaprima, broj slučajeva na kojima radi itd. Informirala ih je i o iskustvima u suradnji Ureda s policijom u dosadašnjem radu. Polaznike je zanimalo i kako pravobraniteljica ocjenjuje suradnju s policijom, u usporedbi s ostalim suradničkim institucijama. Ona ih je također upoznala s razlozima zbog kojih se roditelji ili sama djeca najčešće obraćaju pravobraniteljici s pritužbama protiv policije.

Cilj  kolegija je specijalizacija policijskih službenika više i visoke stručne spreme za postupanje u predmetima maloljetničkog kriminaliteta, kaznenopravne zaštite djece i mladeži te nasilja u obitelji.