Predavanje za studente pedagogije u Zagrebu

Predavanje za studente pedagogije u Zagrebu

Jedna od redovitih aktivnosti Ureda pravobraniteljice za djecu su predavanja za studente o dječjim pravima te ulozi i djelokrugu institucije dječjeg pravobranitelja. Na tragu višegodišnje suradnje Ureda s Odsjekom za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, savjetnica pravobraniteljice za djecu Davorka Osmak Franjić, prof. psihologije, 16. prosinca 2021., na tom je fakultetu održala predavanje za studente pete godine studija pedagogije, koji pohađaju kolegij “Prava djeteta u odgoju i obrazovanju”. Zajedno s njom bila je i  Karla Škrlec, koja je donedavno bila članica 4. generacije Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu. Četvrti saziv MMS-a upravo je ove jeseni izabrao nove članove koji čine 5. generaciju MMS-a i čiji će mandat trajati do 2025.

Njih dvije, odrasla i mlada savjetnica pravobraniteljice za djecu, zajedno su predstavile rad Ureda pravobraniteljice, ulogu i ovlasti pravobraniteljice, te aktivnosti njezine Mreže mladih savjetnika, za koju je Klara navela da je riječ o dobrom i uspješnom pristupu poticanju dječje participacije.

Upoznavanje studenata završne godine studija pedagogije Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta o navedenim temama trebalo bi pridonijeti njihovom cjelovitijem razumijevanju zaštite i promicanja prava i interesa djece u društvu te višoj razini kvalitete njihovoga budućeg rada.