Predavanje za studente Učiteljskog fakulteta u Osijeku

Predavanje za studente Učiteljskog fakulteta u Osijeku

megafonNa Učiteljskom fakultetu u Osijeku, 26. svibnja 2011. savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović održala je predavanje za studente treće godine studija za učitelje razredne nastave, pod nazivom “Koncept dječjih prava”. Buduće učitelje upoznala je s dječjim pravima, njihovim najčešćim kršenjem u odgojno-obrazovnom sustavu, s načinom rada Ureda pravobraniteljice za djecu te mogućnostima škole u odgoju i obrazovanju djece za njihova prava.

Naglašena je potreba da djeca u školi žive dječja prava u svakodnevici, jer će ih jedino na taj način razumjeti i naučiti primjenjivati prema sebi i drugima.

Nakon predavanja studenti su postavili brojna pitanja i tako pokazali  interes za ovu temu i mogućnosti njezine implementacije u njihov budući rad s djecom u školi. Dogovorena je i dalja dvosmjerna suradnja sa studentima u smislu ponuđene mogućnosti volontiranja u radu s djecom u Uredu pravobraniteljice za djecu, a na obrazovanju za prava djece.

Pozivajući Ured pravobraniteljice da održava predavanja za studente Učiteljski fakultet u Osijeku pokazuje senzibiliziranost i svjesnost o važnosti edukacije budućih prosvjetnih djelatnika o  dječjim pravima.