Predstavljanje publikacije “Prvi koraci na putu prema kvaliteti”

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje organizirao je 16. travnja 2018., na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, predstavljanje publikacije “Prvi koraci na putu prema kvaliteti: Samovrednovanje ustanova ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja” autorica dr. sc. Sandre Antulić Majcen i Sonje Pribela-Hodap.

Publikacija “Prvi koraci na putu prema kvaliteti: Samovrednovanje ustanova ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja” rezultat je petogodišnjega praćenja kvalitete ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja. U pet poglavlja sadrži teorijsku i metodološku podlogu okvira samovrednovanja sustava ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja, okvir samovrednovanja ustanova ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja, rezultate implementacije procesa samovrednovanja u ustanovama ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja, iskustva ustanova u procesu samovrednovanja i preporuke za unapređenje okvira samovrednovanja ustanova ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja. U pilot fazi procesa samovrednovanja sudjelovalo je 14 dječjih vrtića u Zagrebu te u Zagrebačkoj, Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Publikacija jenamijenjena svim ustanovama ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja, timovima za kvalitetu, stručnim djelatnicima, ali i ostalim djelatnicima ustanova ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja, roditeljima, studentima i stručnjacima iz područja ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja koji promišljaju i djeluju u smjeru unapređenja kvalitete ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja.

Predstavljanje publikacije pratila je savjetnica Ana Albrecht Čekada.