Predstavljen 7. Festival o pravima djece

Predstavljen 7. Festival o pravima djece

festival pravadjeceU Kinu Tuškanac u Zagrebu, 29. rujna 2015. održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program sedmog po redu Festivala o pravima djece, koji će se ove godine održavati od 7. do 11. listopada, tijekom Dječjeg tjedna, u čak 19 hrvatskih gradova, pod krilaticom “Svi u kino, kino za sve”, a s naglaskom na zajedničkom provođenju vremena djece i roditelja. Festival zajednički organiziraju udruga Alternator, UNICEF Hrvatska, Hrvatski filmski savez, Ured pravobraniteljice za djecu te partneri Blitz Cinestar i Kino mreža.
Dobri filmovi te radionice za djecu i roditelje, koje promiču kvalitetno provedeno vrijeme s djecom, čine okosnicu ovogodišnjeg programa, koji su predstavile umjetnička direktorica Festivala Tatjana Aćimović, savjetnica pravobraniteljice za djecu Maja Flego, predsjednica Hrvatskog filmskog saveza Vera Robić Škarica i predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Valentina Otmačić. Kao i prethodnih godina cjelokupni filmski program bit će inkluzivan, tako da ga mogu pratiti i osobe s oštećenjima sluha ili vida.
Domaćini ovogodišnjeg Festivala, glumica Daria Lorenci Flatz, glazbena i likovna umjetnica Jadranka Ivaniš Yaya i glumac Robert Kurbaša, pozvali su djecu, roditelje i obitelji da iskoriste bogat sadržaj koji su organizatori pripremili.
Svečano otvaranje festivala bit će 7. listopada u Kinu Tuškanac, a glavni program održat će se u Kinu Europa u Zagrebu. Kao i prethodnih godina, u kinima Cinestar u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Vukovaru, Slavonskome Brodu, Varaždinu, Šibeniku, Zadru i Dubrovniku organizirane su matineje za osnovne i srednje škole, a u suradnji s Kino mrežom matineje su organizirane i u Pazinu, Puli, Poreču, Rovinju, Kutini, Sisku, Novskoj, Koprivnici i Čakovcu.
Tijekom festivala organizirat će se panel-diskusije s mladima, zatim interaktivna medijska radionica za roditelje te radionica za djecu predškolske dobi.

Više o programu na stranici festivala.