Predstavljen edukativni crtani film za djecu “Otvori oči”

Predstavljen edukativni crtani film za djecu “Otvori oči”

U Kliničkom  bolničkom  centru Rijeka 10. listopada 2018. predstavljen je edukativni  crtani  film “Otvori oči” u sklopu nacionalnog projekta  “Želimo vježbati vid”,  čiji je cilj otvaranje centra za rehabilitaciju  vida u Primorsko-goranskoj županiji.

U  tijeku je kampanja i edukacija građana o projektu “Želimo vježbati vid”,  u okviru koje se odvija i promocija crtanog filma “Otvori oči” u  vrtićima i školama. Projekt provodi udruga “… i djeci s ljubavlju”, prema projektu Internacionalne agencije za prevenciju vida IAPB Onlus. Projekt se provodi od 2005. godine do danas u talijanskim školama i vrtićima, a do 2017. godine sudjelovalo je pola milijuna djece u 1.438 ustanova.

Cilj promocije toga edukativnog crtanog filma je senzibilizacija i prevencija vida djece predškolske dobi, djece od 1. do 4. razreda osnovne škole, odgajatelja i roditelja o važnosti i prevenciji zdravlja očiju kroz film koji je istodobno i poučan i zabavan, s djeci bliskim komičnim likovima.

Na prezentaciji edukativnog crtanog filma i projekta sudjelovala je i savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar. (Ilustracija: www.djecisljubavlju.hr/otvori-oci)