Predstavljen priručnik “Snaga zajednice – program poludnevnog boravka”

Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce održao je 10. rujna 2021. promociju stručnog priručnika “Snaga zajednice – program poludnevnog boravka”. Promocija je održana u dvorištu bivšeg Dječjeg doma Braće Mažuranić u Novom Vinodolskom, koji je pripojen Centru Izvor Selce. Upravo u tom prostoru ponovno se, nakon petogodišnjeg prekida, organizira socijalna usluga poludnevnog boravka koju će koristiti dvadesetak djece. Za tu je namjenu prostor renoviran iznutra, ali potrebni su još neki radovi na krovu i fasadi.

Na promociji su okupljene pozdravili pročelnik Odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Grada Novog Vinodolskog Domagoj Kalanj, zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice Ivona Matošić Gašparović, savjetnica ministra rada mirovinskoga sustava i socijalne politike Zvjezdana Bogdanović i ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku istoga ministarstva Marija Barilić.

Priručnik su predstavili ravnatelj Centra Izvor Selce Nikica Sečen, koji je istaknuo da je “Snaga zajednice” ujedno i naziv EU projekta koji je u centru započeo 2018. godine, te recenzentice profesorice Lucija Vejmelka i Ivana Borić koju su osmislili stručni radnici odjela poludnevnog boravka, koje su istaknule da će ovaj kvalitetni priručnik zasigurno biti kao literatura u nastavi i osposobljavanju djelatnika za rad s djecom u sustavu socijalne skrbi. Koautorice priručnika Ivana Azinović Vukelić, Katja Borovac te Barbara Blažić izvijestile su kako je on nastao u namjeri da podijele svoje iskustvo i znanje kako bi pomogle onima koji su na istom putu pomaganja djeci u potrebi.

Prisutnima je podijeljen primjerak priručnika, kao i slikovnica „Izvor priča priče“ koju su osmislili stručni radnici odjela poludnevnog boravka. Kao predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu na skupu je bila savjetnica Ana Albrecht Čekada.