Predstavljen priručnik “Učenici s teškoćama u redovitom školskom sustavu”

Predstavljen priručnik “Učenici s teškoćama u redovitom školskom sustavu”

U Osijeku je 30. studenoga 2017. predstavljen priručnik “Učenici s teškoćama u redovitom školskom sustavu”, autorice dr. sc. Aleksandre Krampač Grljušić, edukatorice–rehabilitatorice i ravnateljice OŠ Ljudevita Gaja u Osijeku. Pozivu na predstavljanje priručnika odazvao se velik broj djelatnika u odgoju i obrazovanju, studenata, predstavnika lokalne zajednice te stručnjaka drugih sustava koji se bave djecom s teškoćama u razvoju.

Autorica je istaknula da je priručnik, koji je objavila Školska knjiga, rezultat iskustva dvadesetogodišnjega rada s djecom s teškoćama, kao i s njihovim roditeljima te učiteljima u praksi. Nastao je u suradnji s učiteljima, posebice onima u razrednoj nastavi, kojima je priručnik i namijenjen. Priručnik je zamišljen kao konkretna podrška stručnjacima u odgojno-obrazovnome procesu te kao smjer za konkretnu operacionalizaciju propisa i općih uputa s kojima se susreću djelatnici u nižim razredima osnovne škole u radu s djecom s teškoćama.

Okupljenima se prigodnim riječima obratio predstavnik izdavača Školske knjige Vinko Filipović naglasivši vrijednost priručnika upravo u konkretnom odgojno-obrazovnom radu s djecom s teškoćama. Priručnik je predstavila i urednica Slavenka Halačev, a njegovu korisnost za djelatnike u praksi posebno su istaknule recenzentice Snježana Lustig, Mirela Skelac i Ksenija Romstein.

Na predstavljanju priručnika bila je i savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović. (Foto: www.skolskiportal.hr)