Predstavljen vodič “Djeca su naš najvažniji posao”

Predstavljen vodič “Djeca su naš najvažniji posao”

HUP-unicefU organizaciji UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku u Zagrebu je 4. studenoga 2013. predstavljen vodič “Djeca su naš najvažniji posao” koji za tvrtke donosi načine kako one mogu integrirati dječja prava u svoje poslovanje. U Hrvatskoj su nositelji ove inicijative Hrvatska udruga poslodavaca, Global Compact Hrvatska i UNICEF. Priručnik donosi korisne savjete i primjere praksi o društveno odgovornom poslovanju u odnosu na djecu.

Tom je prigodom potpisan Sporazum o suradnji između Hrvatske udruge poslodavaca i UNICEF-a, koji regulira područja zajedničkog djelovanja za dobrobit djece u poslovnom sektoru.

Na predstavljanju inicijative govorili su predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Ivica Mudrinić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Đurđica Ivković.

Načela o dječjim pravima i poslovanju, kao i vodič za njihovo provođenje predstavljeni su u više od 25 zemalja svijeta. Nakon predstavljanja priručnika predstavnici poslovnog sektora sudjelovali su u radionici kojoj je cilj prikupljanje domaćih iskustava, ali i prepoznavanje potreba u dijelu vođenja društveno odgovornog poslovanja usmjerenog prema djeci i njihovim pravima.

Više informacija o suradnji, letak “Dječja prava i poslovna načela” i publikaciju “Djeca su naš najvažniji posao” pogledajte ovdje.