Predstavljena brošura “Obitelji se razlikuju”

Predstavljena brošura “Obitelji se razlikuju”

 

ObiteljU Obiteljskom centru Grada Zagreba 13. svibnja 2011. predstavljena je brošura “Obitelji se razlikuju”, autorica Vlaste Grgec-Petroci, Ljerke Lacković i Dubravke Maleš. Ta je knjižica novo izdanje Obiteljskog centra Grada Zagreba, a nastala je, kako se navodi u uvodu, kao rezultat roditeljskih pitanja i dvojbi s kojima se svakodnevno suočavaju stručnjaci u tom centru. Svrha joj je pomoći obiteljima u prepoznavanju vlastitih snaga i potencijala za uspješno odgojno djelovanje, ali i pomoći svima koji rade s obiteljima, kako bi ih bolje razumjeli.

Brošuru su predstavile urednica i suautorica, prof.dr.sc. Dubravka Maleš s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te druge dvije suautorice – ravnateljica Obiteljskog centra Grada Zagreba Ljerka Lacković i socijalna radnica Vlasta Grgec-Petroci.

Brošura sadrži poglavlja: Obitelji se razlikuju; Nuklearne obitelji; Jednoroditeljske obitelji; Restrukturirane obitelji; Posvojiteljske obitelji; Udomiteljske obitelji; Baka/djed obitelji; i Kampanje u službi unapređivanja kvalitete obiteljskog života. Na kraju je i popis preporučene literature o različitim aspektima odgoja djece u obitelji.

Predstavljanju brošure nazočila je savjetnica pravobraniteljice za djecu Davorka Osmak-Franjić.