Predstavljena knjiga “Komunikacija odgaja – odgoj komunicira “

Predstavljena knjiga “Komunikacija odgaja – odgoj komunicira “

djeca slikovnicaNova publikacija Udruge Pragma pod naslovom “Komunikacija odgaja – odgoj komunicira. Emocionalna i medijska pismenost” predstavljena je 24. rujna 2015. u Novinarskom domu u Zagrebu. Na predstavljanju knjige govorili su predsjednik Pragme Nedjeljko Marković, Tanja Djaković iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i recenzentica dr. sc. Marina Milić Babić s Pravnog fakulteta u Zagrebu. O emocionalnoj pismenosti govorio je dr. sc. Dario Vučenović iz Obiteljskog centra u Zadru, a o medijskoj pismenosti prof. dr. sc. Danijel Labaš iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu i ravnateljica Agencije za elektroničke medije Mirjana Rakić.

Publikacija nudi teorijske modele kojima objašnjava važnost medijskog i emocionalnog odgoja, ukazuje na praktične primjere u radu Pragme s roditeljima, nastavnicima i učenicima, nudi savjete o tome kako pravilno emocionalno odgajati djecu od najranije dobi, kako pomoći školama i stručnjacima koji rade s djecom u oblikovanju školskih preventivnih programa za emocionalno opismenjavanje, kako se suočiti s pretjeranim i nekritičkim korištenjem medijskih sadržaja i što obitelji same za sebe mogu učiniti kako bi odgojile medijski pismenu djecu te brojne druge teme. Publikacija je tiskana uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te će biti upućena u sve osnovne i srednje škole.

Na predstavljanju knjige koja objedinjuje rad na razvoju emocionalne i medijske pismenosti u odgoju djece i mladih kao predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu bila je savjetnica Maja Flego.