Predstavnice Ombudsmana Crne Gore posjetile pravobraniteljicu za djecu

Predstavnice Ombudsmana Crne Gore posjetile pravobraniteljicu za djecu

Crna Gora posjet nasem UreduU okviru projekta UNDP-a Crne Gore “Podrška instituciji Zaštitnika ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori”, koji se provodi u suradnji s UNDP regionalnim centrom u Bratislavi,  predstavnice Ombudsmana Crne Gore posjetile su Ured pravobraniteljica za djecu u Hrvatskoj. Organiziran je sastanak na kojem su razmijenjena iskustva vezana uz zaštitu djece te praćenje i promociju njihovih prava.

Ured su posjetile zamjenice Zaštitnika ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori Marijana Laković i Nevenka Stanković i njegova savjetnica  Dina Knežević, te Milijana Đeković iz UNDP-a Crne Gore. Gošćama su predstavljeni organizacija i rad neovisnog, specijaliziranog pravobranitelja za djecu, kako po rješavanju pojedinačnih povreda prava djece, tako i u području općih inicijativa. Budući da su se osobito zanimale za područja zaštite prava djece bez pratnje, zaštite djece od diskriminacije te prava djece smještene u institucijama, o tim im je temama pružen širi osvrt.

S delegacijom iz Crne Gore razgovarale su pravobraniteljica Mila Jelavić, njezina zamjenica Ester Radmilo te savjetnice Davorka Osmak Franjić, Lidija Petrović i Mirna Slaviček.