Premijer predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

Premijer predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

U Zagrebu je, u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici, 30. listopada 2019. održana  konferencija na kojoj je  predsjednik Vlade RH Andrej Plenković predstavio političke prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine. Među brojnim gostima bili su i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković te brojni drugi predstavnici tijela i institucija, među kojima i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

Tom je prilikom prvi put predstavljen službeni slogan hrvatskog predsjedanja, kao i odabrani vizualni identitet, čija je autorica Iva Primorac sa Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Službeni slogan glasi: “Snažna Europa u svijetu punom izazova.”
Predsjednik Vlade je na konferenciji predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja, izražene u nekoliko krilatica: Europa koja se razvija; Europa koja povezuje; Europa koja štiti i Europa koja je utjecajna.

Na konferenciji je Dubravka Šuica, kao potpredsjednica Europske komisije i povjerenica Odbora za demografiju i demokraciju EK, predstavila buduće prioritete u radu toga odbora u sljedećem razdoblju. Među ostalim temama u više je navrata naglašena važnost razvoja europske Strategije za prava djece. (Foto: https://vlada.gov.hr/)