Pripreme za raspisivanje natječaja za nove članove MMS-a

Pripreme za raspisivanje natječaja za nove članove MMS-a

MMS.novisastanak sijecanj2014Mladi savjetnici pravobraniteljice za djecu iz cijele Hrvatske sastali su se 17. siječnja 2014. u Zagrebu, u “Maloj kući dječjih prava“, novom prostoru Ureda pravobraniteljice za djecu, prilagođenom grupnim i radioničkim oblicima rada s djecom. Bila je to prilika da, na polovici svojega “mandata”, rezimiraju rezultate rada i dogovore se o tome na koji će način pozvati i izabrati buduće članove Mreže mladih savjetnika (MMS). Novi natječaj za članove MMS-a bit će objavljen u svibnju, a u rujnu će biti dovršen izbor novih 25 članova.

 

Na sastanku u Zagrebu s pravobraniteljicom Milom Jelavić i njezinim suradnicama sastalo se 20 mladih savjetnika, koji su se tom prilikom prisjetili početaka rada u MMS-u, dobrih iskustava i naučenih lekcija, kao i uočenih slabosti za koje smatraju da ih valja prevladati te su predložili nove teme i zadaće kojima bi se željeli baviti. Prisjetili su se i svojega nastupa u Hrvatskome saboru na Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece 19. studenoga 2013.  

Analizirali su obrazac prijave za nove članove MMS-a, koji su i sami ispunjavali kad su se, u svibnju 2012., prijavili na natječaj, predložili su neke izmjene u njegovu sadržaju i raspravljali o proceduri izbora svojih “nasljednika”. Razgovarali su i o drugim aktualnostima, među kojima i o kvaliteti i primjeni udžbenika za osnovnu i srednju školu.

Na sastanku ih je posjetila ekipa HTV-a, koja je za subotnje vijesti pripremila prilog o radu mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu.