Projekt “Jačanje identifikacije žrtava trgovanja ljudima”

Projekt “Jačanje identifikacije žrtava trgovanja ljudima”

MUP trgov.ljudimaU organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske 14. veljače 2013. održana je svečanost predstavljanja twinning projekta “Jačanje identifikacije žrtava trgovanja ljudima”. Projekt je financiranan u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2010, a pokrenut je u svrhu jačanja učinkovitosti identifikacije žrtava trgovanja ljudima te jačanje kapaciteta pojedinih dijelova sustava suzbijanja trgovanja ljudima u Hrvatskoj.

 

U sklopu ovog šestomjesečnog projekta, koji  će se provoditi u suradnji s  rumunjskom  Nacionalnom agencijom protiv trgovanja ljudima, provest će se istraživanje o glavnim trendovima vezanim uz trgovanje ljudima u Hrvatskoj,  utvrdit će se učinkovitost sustava identifikacije žrtava trgovanja ljudima, izraditi preporuke za njegovo poboljšanje i smjernice vezane za identifikaciju, pomoć i zaštitu trgovanja ljudima te pripremiti javna kampanja za podizanje svijesti o trgovanju ljudima.

Svečanom predstavljanju projekta nazočile su pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i savjetnica Gordana Filipović. (Foto: www.mup.hr)